Péče o krk a dekolt v 5 snadných krocích

Svůdný dekolt je snem každé ženy, ale bez pravidelné péče o krk a dekolt se po třicítce neobejdete. Naštěstí stačí jen zařadit pár jednoduchých kroků do každodenní péče o pleť a… pánové budou žasnout.

krk a dekolt 1

Pravidelná péče o dekolt a krk

Ranní a večerní čištění pleti je pro vás stejně samozřejmé jako čištění zubů? Výborně, udržet si mladistvou pleť něco stojí. Ale nezapomínáte při tom pečovat o krk a dekolt? Právě tam má totiž pokožka sklon rychle ztrácet elasticitu a to znamená jediné – vrásky.

A přitom je to tak jednoduché – dvakrát denně zahrňte do péče o pleť i odlíčení a následné ošetření dekoltu a krku pleťovým krémem. Hydratace pokožce dekoltu jen prospěje. Na trhu jsou i přípravky speciálně vyvinuté na tyto partie, nebo můžete sáhnout i po zpevňujícím krému a ten nanést od klíčních kostí vzhůru k dolní čelisti. Zabráníte tak vzniku dvojité brady.

Z nabídky InveBeauty vybíráme: Lieracliftissime gelový krém obnovující hustotu pleti na krk a dekolt, Ryor kolagen gel na vrásky a Nuxe super anti-age sérum s kyselinou hyalurnovou.

9280_nuxe-super-serum-10

Pozor na sluníčko

Kůže na krku a dekoltu je tenčí než na zbytku těla, proto je náchylnější i na působení vnějších vlivů (včetně slunečního záření). Ruku na srdce, kdy jste si naposledy namazaly krémem s UV filtrem i krk? Je na čase to změnit a oddálit tak nejen vznik vrásek, ale i pigmentových skvrn, o kterých se můžete dočíst v jednom z našich předchozích článků. Nebojte se vyššího faktoru – třicítka je tak akorát a během extra slunečných dnů neváhejte sáhnout i po padesátce.

Dekoltové wellness

Peeling podpoří krevní oběh a zbaví pokožku starých odumřelých buněk. Na dekolt je vhodnější použít peeling přímo určený na obličej, protože je jemnější a tím pádem jemnou pokožku nepodráždí. Výsledky budou vidět okamžitě.

A po peelingu si klidně dopřejte i masku, abyste pleť vyživily. Můžete použít některou z těch vhodných na obličej, nebo si zkusit nějakou umíchat doma (na internetu je receptů celá řada – od okurkové po medovou).

2649_zeleny-jil

Dodejte pleti výživu i zevnitř

Významný vliv na kvalitu pokožky má i vaše životospráva. Především dostatečný pitný režim a dostatek vitamínů a minerálů (zejména A, C a E) dodaných zvenčí.

  • Vitamín A pomáhá redukovat jemné vrásky a stimuluje tvorbu kolagenu (základního stavebního prvku pojivových a podpůrných tkání).
  • Vitamín C chrání pokožku před škodlivým UV zářením a najdete ho například i v protivráskovém séru od La Roche.
  • Vitamín E zbavuje pokožku volných radikálů, zmírňuje projevy stárnutí, navrací pleti pevnost a pružnost. Právě proto je často účinnou složkou v pleťových krémech, olejích a sérech.

Naopak vyhýbat byste se měly kouření a alkoholu.

Sportu a spánku zdar

Správná péče o krk a dekolt se neobejde ani bez pravidelného posilování prsních a zádových svalů. Ideální jsou kliky nebo plavání. Pozor si dejte i na držení těla: nehrbte se a hleďte na svět zpříma. Pokud pár hodin denně prosedíte u počítače, i tady si hlídejte, abyste seděly hezky rovně a zbytečně netlačily hlavu dolů (nejen kvůli dvojité bradě, ale i krční páteři).

Vliv na vzhled vašeho dekoltu i má oblíbená poloha při spánku. Při poloze na boku nebo na břiše se totiž kůže mezi prsty mačká. Takže pokud vám krása vašeho hrudníku nedá spát, zkuste si lehnout na záda.

Přečtěte si i článek o tom, jak zpomalit stárnutí pleti díky 3 aktivním látkám.

 

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

V této příručce vám poradíme, jak na masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť. Věnujte svému obličeji péči v podobě těchto osvědčených postupů a vaše pleť bude nejenom zářit, ale bude působit i mladistvějším dojmem.

Získat zdarma