Nechte své podpaží dýchat, pořiďte si tuhý deodorant

Ty největší letní parna máme za sebou, ale deodoranty jsou věrnými kamarády i po zbytek roku. Proč? Nenechají váš ve štychu. Právě teď je ale nejlepší doba, kdy sáhnout po těch přírodních tuhých deodorantech. Nechte své podpaží zregenerovat a odpočinout. Přečtěte si, proč jsme si je v InveBeauty zamilovali.

tuhy deo 1

Složení bez chemie

Hliníkové soli, konzervanty, alkoholy, barviva – strašáci, o kterých už jste určitě slyšeli. Sice zabraňují pocení, což zajisté chcete, ale to neznamená, že by se pot v podpaží netvořil. Jen nemá kudy ven a to je první krok ke vzniku zánětu. Právě pocením se z těla vyplavují odpadní látky a zároveň se jím ochlazujete. Proto se tuhé deodoranty vrací do módy – pocení nezastaví, ale můžete se spolehnout, že všem kolem budete příjemně vonět.

Jejich složení se různí, stejně jako způsoby nanášení, ale vesměs v nich najdete kakaové máslo, nebo kokosový olej (nebo jejich kombinaci jako v těch od Saloos). Dále pak kukuřičný škrob, sodu nebo oxid hořečnatý. Deodorační účinek zajišťuje zinek, nebo aktivní magnézium (pro ty, kterým soda nevyhovuje). A za vůni jsou odpovědné esenciální oleje.

5489_saloos-deodorant-levandule 

Jak používat tuhý deodorant

Vesměs jsou k dostání v plastové vysouvací tubičce, nebo kelímku jako klasický krém. Pokud se poohlížíte po přírodním deodorantu a je vám jedno, jestli bude tuhý nebo ne, tak pak jsou prima i roll–ony.

A teď k té aplikaci

  • S vysouvací tubičkou je to ohromně jednoduché. Rovnou pro vás máme jednoduchý fígl – aby se tuhý deodorant lépe nanášel, podržte ho chviličku na kůži v podpaží.
  • S deodorantem v kelímku je to podobně jednoduché. Na prst naberete kuličku asi o velikosti hrášku a natřete do podpaží. Voilà.

5348_ryor-deodorant-pro-zeny-22100

Jak vybrat vůni vašeho srdce

Přiznáváme, že vybrat si cokoli voňavého přes e-shop má svá úskalí, respektive jedno – nemůžete si výrobek očichat (což ostatně v obchodě s respirátorem na nose taky ne). Měly byste vědět, milé dámy, že přírodní deodoranty mají většinou jemnější vůni, než ty klasické.

 Z nabídky InveBeauty vybíráme:

Vyberte si na InveBeauty ze široké škály deodorantů ten pravý.