4 jednoduché kroky k dokonalé pleti?

Toužíte po dokonale hladké pleti bez vrásek a akné? Stačí, když jí budete věnovat trochu správné péče a naučíte se používat kosmetiku přesně pro váš typ pleti. Budete překvapená, jak brzy se dostaví výsledky.

plet

Nejprve se naučte rozpoznat svůj typ pleti.

  • Normální pleť – hladká, bez známek podráždění, nedokonalostí.
  • Citlivá a suchá pleť – typické jsou pro ni červené skvrnky, ke kterým je náchylná, stejně jako k alergickým projevům.
  • Mastná pleť – lesklá s rozšířenými póry a sklony k pupínkům.
  • Smíšená pleť – některé zóny jsou normální, jiné mastné.
  • Zralá pleť – ženy nad padesát let by měly věnovat pleti speciální péči.
  1. Odličte se

I nenalíčená pokožka nasbírá během dne spoustu nečistot ze vzduchu, bakterie, prach a pot. Na očistný rituál byste si měla najít čas ráno a večer a výsledky budou brzy patrné – budete dokonalá. Pokud patříte mezi ty šťastnější, které ráno před prací stíhají i perfektním make-up, nikdy, vážně nikdy nezapomínejte na večerní odlíčení.

Je důležité, abyste znala svůj typ pleti a podle toho zvolila ideální odličovací přípravek přesně pro vás – univerzální micelární vodu, čistící mléko, olej, pěnu nebo gel. Pokud jste si oblíbila micelární vody, nezapomeňte si pleť po vyčištění a před namazáním ještě opláchnout vodou, aby do pokožky mohly proniknout účinné látky z krému nebo séra.

Už jste zkusila odličovací olej? Beauty blogerka Pavla Kopuletá (možná ji znáte jako all my cosmetics) ho doporučuje všemi deseti. Hodí se spíš pro sušší pokožku, nanáší se na navlhčený tamponek a šetrně odličuje bez podráždění pokožky. Esenciální oleje v něm obsažené vás navíc pohladí po duši.

2694_saloos-odlicovaci-olej-ruzove-drevo-50ml

  1. Tonizujte pleť

Christel Vatassová (ředitelka několika modelingových agentur) v knize Jak být krásná za 21 dnů píše: „Ale od té doby, co jsem je začala v rámci denní rutiny používat, jsem nejen pochopila, na co jsou, ale i jak účinná jsou.“ Podle ní s pomocí tonik dokončíte hloubkové čištění pleti, revitalizujete ji a díky tomu je pokožka připravena účinněji vstřebat látky z krémů a sér.

Pro správné odličování vybírejte takové přípravky, které neobsahují alkohol - ten pleť nejen že vysušuje (a je jedno, jestli je v toniku nebo martini), ale ještě víc podpoří její maštění. 

  1. Hydratujte

K čemu je vlastně hydratace pleti dobrá? Pokožka ošetřená pleťovými krémy zůstává déle vláčnější a mladší a po tom touží každá z nás. Zároveň krém slouží i jako bariéra před vnějšími vlivy. V denním krému by měl být i UV faktor proti slunečnímu záření, který napomáhá zabránit předčasnému stárnutí pleti.

O tom, jak pečovat o pleť v zimě, aby neztratila nic ze své svěžesti a byla dokonalá, jsme vám už psali. Tento krok by neměli podceňovat ani muži, pro které jsou na trhu speciálně vyvinuté krémy. Nepodceňujte ani hydrataci vnitřní – tedy nezapomínejte pít dostatek vody. 

520_16025-enzymaticky-peeling-krabicka-kelimek

  1. Odstraňujte odumřelé buňky – poslední krok k dokonalosti

Asi vás potěší, že peeling stačí provádět jen jednou týdně. Jeho cílem je zbavit pleť odumřelých buněk a díky němu budete mít:

  • Hladší, vitálnější a zářivější pleť.
  • Pevnější a pružnější pokožku připravenou ke vstřebání další péče.
  • Pokud obsahuje olej, nahradí i tělové mléko.
  • Zrelaxované smysly – obvykle jsou v peelingu i esenciální oleje, které vás příjemně naladí nebo vám dodají energii.

A jeden moudrý citát, který si můžete třeba přilepit na zrcadlo:

„Nic nedělá ženu krásnější než víra ve vlastní krásu.“

 Sophia Loren

 

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

V této příručce vám poradíme, jak na masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť. Věnujte svému obličeji péči v podobě těchto osvědčených postupů a vaše pleť bude nejenom zářit, ale bude působit i mladistvějším dojmem.

Získat zdarma