Jak být sebevědomá a krásná žena? Stačí mít na paměti čtyři jednoduchá pravidla

Jedna nejmenovaná značka kosmetiky se na sociálních sítích zeptala fanoušků, jaká žena by podle nich nosila jejich parfém. Nejčastější odpovědí byla slova: krásná a sebevědomá. Nejde o to, abyste kopírovaly modelky z časopisů, ale cítily se půvabně a našly si svůj styl. Vyjádři svou krásu – to je heslo Inve Beauty. A my vám poradíme, jak na to.

zena 3

„Věřím v to, že šťastné ženy jsou krásné ženy.“

Audrey Hepburn

  1. Mějte se ráda a najděte svůj styl

Začněte den tím, že se podíváte do zrcadla a řeknete si, v čem jste se sebou spokojená. Na chvíli zapomeňte na to, že máte sem tam nějaký pupínek a kolem očí vrásky. Podívejte se, jak hezký máte úsměv a nohy. Buďte si jistá sama sebou. Tomu může dopomoc například i oblíbená vůně.

Krásná sebevědomá žena vyzařuje jakousi auru výjimečnosti. Najděte svůj styl bez ohledu na módní trendy. Nemusíte se zalíbit každému, důležité je, abyste byla svá a cítila se v oblečení dobře.

„Módu si můžete koupit, ale styl, ten musíte mít.“

Coco Chanel

  1. Pečujte o sebe

Odměňujte se – najděte si čas na činnosti, které vám dělají radost a dodávají energii. Ať už je to procházka v přírodě, chvilka s knížkou, cvičení nebo rozmazlování v koupelně. Zapalte si vonnou svíčku, zapněte oblíbenou hudbu a věnujte se občas jen sama sobě.

6368_yankee-candle-sweet-honeycomb-623g

Zvýšit sebevědomí si můžete i lehkým líčením, které se dá zvládnout během deseti minut a rozjasní vám celý den. Na vyčištěnou pleť naneste sérum a hydratační krém. Pak postupně přidejte:

  • Podklad pod make-up a make-up samotný.
  • Korektor k zakrytí nedokonalostí pleti.
  • Pudr k zafixování make-upu a zmatnění pokožky. Tvářenkou pak přidáte zdravou barvu.
  • Tužkou na obočí zvýrazněte obočí. Očními linkami nebo tužkou rozjasněte oči.
  • Řasenkou oči ještě zvýrazníte a zahustíte.
  • Nakonec konturovací tužkou obtáhnete obrys rtů a rtěnkou jim dodáte dokonalou barvu a šmrnc.

„Úsměv je nejlepší make-up, který dívka může nosit.“

Marilyn Monroe

  1. Pracujte na sobě a naučte se přijímat kritiku

Chybami se člověk učí a oprávněná kritika může každého z nás posunout dál. Nelze vnímat každou výtku jako něco zničujícího a osobního. Poučte se z chyb, ale neztrácejte chuť a sílu zkusit to znovu. Opřel se do vás šéf, kolegyně nebo příbuzná a vy na to musíte pořád myslet? Napusťte si plnou vanu s relaxační pěnou nebo solí a uvolněte se. Pak si jděte lehnout a uvidíte, že ráno budou křivdy zapomenuty.

4511-1_sul-do-koupele-medunka-pure-relaxation 

Ať už toužíte po povýšení nebo se naučit italsky, jděte do toho.  Máte strach? Kdo nic nezkusí, nic nezažije. Radujte se z toho, že máte dost odvahy na to opustit svoji komfortní zónu a dělat něco nového, co vás posune. Učte se.Cokoli vás napadne.

„Chyba je pouze omyl, chybou se stane, až když ho nezvládnete napravit.“

John Lennon

  1. Krásná a sebevědomá žena miluje své tělo a umí ho nosit

Taky máte kamarádku, která sice nemá právě míry modelky, aleumí kila navíc nosit? Má takové sebevědomí, že jí muži klečí u nohou – a o tom to je. Být spokojená sama se sebou, a pokud spokojená nejste, vždycky se s tím dá něco dělat.

 

Věnujte dostatek péče nejen rozvoji svého duševního, ale i fyzického já. Sebevědomá žena chodí po ulici s hlavou vztyčenou, nehrbí se, naopak jde, jako by jí chodník patřil a je jedno, jestli má na nohou podpatky nebo tenisky.

„Vaše tělo miluje vaši pozornost.“

EckhartTolle

Sledujte nás na Facebooku a napište nám, jak si představujete sebevědomou ženu vy?