Kosmetika pro děti – to nejlepší nejen pro miminka

Vybíráte pro drobečka, který si hoví v teple vašeho bříška, šetrnou a kvalitní kosmetiku pro děti? Trošku vám to ulehčíme a zároveň představíme tři kvalitní a přírodní kosmetické značky pro miminka. Vyberete si snadno a na jednom místě.

miminka

Podle čeho vybírat

Vybrat správnou kosmetiku pro děti chce trochu času a pečlivosti na prostudování složení výrobků. Dětská kůže potřebuje dýchat, přijímat, vylučovat a posilovat přirozenou ochranu. Je náchylnější na vysušování, a proto je dobré ji pravidelně promazávat.

Koupání a následná péče

Naše maminky nás koupaly v odvaru z heřmánku, který je znám pro své zklidňující a protizánětlivé účinky. Dnes už bylinky louhovat nemusíte, právě v dětské kosmetice mají přírodní složky nezastupitelné místo a kromě heřmánku v nich často najdete i měsíček lékařský (ten najdete například v měsíčkovém kojeneckém setu od Weledy nebo jemném mycím gelu KloraneBebe).

Nepostradatelným pomocníkem, který bude věrně stát vedle vaničky je dětský olejíček, hydratační krém nebo hydratační mléko – dodá po koupeli pokožce miminka výživu. Mnohé maminky nedají dopustit na voňavý kokosový olej vhodný i pro citlivou pokožku. Celý koupací rituál můžete zakončit i jemnou masáží, po které bude váš drobeček v naprosté pohodě.

7156_weleda-kojenecky-set

Opruzeniny u miminka

Jen málokterá maminka se tomu vyhne – zarudnutí zadečku miminka je jeden z nejčastějších kožních problémů u miminek. Ptáte se, co na opruzeniny u miminka? Účinnou prevencí i pomocí jsou krémy a mastičky.

Značka dětské kosmetiky Bübchen neponechala nic náhodě a vyvinula hned tři krémy, které se zarudnutím zatočí.

8995_bubchen-krem-na-opruzeniny-150ml

3 nové značky kosmetiky pro děti v InveBeauty

1.      Dětská kosmetika Bübchen

Začneme tou, o které už jsme tu mluvili – německou značkou specializující se na kosmetiku pro děti Bübchen se sídlem v Soestu. V produktech této značky najdete přírodní suroviny včetně bylinných olejů, heřmánku a měsíčku.

                Z nabídky doporučujeme: kromě zklidňujících krémů na opruzené zadečky vás i miminko potěší baby olej, který využijete už v těhotenství k promazávání bříška a příjemně pohladí nejen pokožku, ale jemnou vůní i smysly.

2.      Klorane (řada Baby/Junior)

Hypoalergenní, bez parabenů, alkoholu a barviv a naopak obohacené o výtažky z měsíčku – to jsou výrobky francouzské značky Klorane. Maminky potěší fakt, že se tato značka zavázala k plnění zásad trvale udržitelného rozvoje (sociální spravedlnosti, ekonomické účinnosti a k ochraně životního prostředí).

Z nabídky InveBeauty vybíráme: na vlastní kůži vyzkoušený a mezi zákazníky nejoblíbenější Klorane BEBE jemný mycí gel s měsíčkem, který nádherně hydratuje a neštípe v očích. Slouží zároveň i jako šampon – vlásky se po něm snadno rozčesávají. Navíc v akci1 + 1.

Pro děti od tří let jsou pak v nabídce nádherně vonící sprchové gely (hruška, malina, broskev).

3.      Jonzac (Bébé bio)

Za pozornost stojí i řada kosmetiky pro děti JonzacBébéuklidňující a revitalizující termální vodou a přírodními ingrediencemi. Přečtěte si o výhodách termální vody víc v našem článku.

InveBeauty doporučuje: Jonzac Bébé bio čistící gel na vlasy a tělo – univerzální přípravek do koupele i na mytí jemných vlásků. Bez mýdla, hypoalergenní, s termální vodou zabraňující vysychání citlivé dětské pokožky.