10 + 1 důvod, proč si zamilujete termální vodu

Teď, v horkém počasí, je nejlepší čas objevit úžasné schopnosti termální vody, která vyvěrá z hloubky Země a je plná minerálů. V létě vás nádherně osvěží, ale nejen to. Čtěte dál a dozvíte se, jaké účinky na pleť má termální kosmetika a termální voda ve spreji.

termální voda

Síla z přírodních zdrojů

Termální voda se rodí hluboko v zemi, kde ji ohřívá geotermální aktivita a po cestě vzhůru prochází různými horninami, které jí předávají minerální látky. Protože je to přírodní produkt, obsah minerálů se liší podle toho, odkud voda pochází.

Jedním z nejkvalitnějších zdrojů sirné vody v České republice jsou lázně v podhůří Jeseníků Velké Losiny. Místní sirná, silně alkalická voda je bohatá na minerály, jako je vápník, hořčík, sodík, křemík, železo, fluor. Ve formě koupelí se osvědčila se při léčbě kožních, pohybových, oběhových i neurologických onemocnění dětí i dospělých a je obsažena také v lázeňské kosmetice značky Thermelove. Proto termální voda ve spreji české značky Thermelove stojí za vyzkoušení.

3837_model-tl-sprej-50ml-voda-01

Proč používat termální vodu

  1. Výborně nastartuje den – minerály obsažené v termální vodě zklidňují a revitalizují citlivou pleť – bude zářivější a omlazenější.
  2. Voda pleť změkčuje a hydratuje.
  3. Upravuje tvorbu kožního mazu, napomáhá čištění ucpaných pórů, proto je vhodná pro aknózní a mastnou pleť.
  4. Pleť čistí (například v mineralizované micelární vodě, nebo čistící pěně od Vichy).
  5. Pleťové krémy s termální vodou krásně hydratují a vyživují pokožku.
  6. Toužíte po perfektním make-upu po celý den? Pak by termální voda neměla chybět ve vaší kabelce, protože jí můžete zafixovat líčení.
  7. Podporuje hojení ran, popálenin i tetování – obzvlášť ta s vyšším obsahem selenu. Vhodná je i na ranky po epilaci a holení (to kdyby manžel brblal, že na poličce v koupelně přibyla další kosmetika).
  8. Zapomněli jste se na sluníčku? Termální voda zklidňuje zarudnutí pokožky a zároveň ji vyživuje a hojí. Stejně tak po štípnutí hmyzem.
  9. Zmírňuje svědění pokožky, proto se využívá při lupénce a ekzému.
  10. Trávíte celé dny v klimatizované kanceláři, nebo na dlouhých cestách autem? V tom případě je termální voda ve spreji skvělý pomocník pro vaši suchou pokožku a vám dodá přirozeným způsobem řádnou porci energie.
    Náš tip: AVÈNE EAU THERMALE termální voda ve spreji.
  11. A po práci legraci? Možná jste taky během vynucených homeofficů podlehli běhání a věřte nám, že není nic příjemnějšího, než si pak rudý obličej schladit termální vodou.

 

1039_uriage-eau-thermale-collector-300-ml

Na termální vodu v Inve Beauty nedáme dopustit, a proto ji nabízíme od prvotřídních značek českých i světových jako jsou Uriage, Avène, Evian, La RochePosay a Vichy. Dopřejte své pleti výživu i osvěžení.