7 osvědčených tipů, jak hydratovat pleť nejen v létě

Ať je léto nebo zima, kůže bez vody být nemůže. Přečtěte si, proč nepodceňovat hydrataci pleti a především hned 7 tipů, jak se o pleť starat tak, aby vám vydržela dlouho mladistvá.

hydratace 1

Dehydratace pleti

Znečištěné ovzduší, chlad, klimatizované kanceláře a obchody, to všechno narušuje buněčnou aktivitu kůže. Dehydratovaná pokožka je citlivá, křehká, má sklony k šupinatění a olupování a celkově působí unaveným vzhledem. Nedostatek vláhy má vliv i na tvorbu vrásek. Proto si přečtěte následující rady a dejte pokožce napít.

Jak hydratovat pleť

1.      Kůže bez vody být nemůže

Pokud chcete mít pleť hezky hydratovanou, bez řádného pitného režimu to prostě nepůjde. Hydratační krémy dodávají vodu kůži pouze na povrchu, zatímco dostatečné pití ji udrží mnohem déle mladou.

Podle odborníků je nejlepší pít pouze čistou vodu (případně osvěženou pár kapkami citronové šťávy), v létě neuškodí ani minerálky.

2.      Na hydratačním krému nešetřete

Pleťové krémy zvláčňují pleť komplexně a navíc podporují ochranou funkci kůže a zabraňují tak dalším ztrátám vody. Na trhu je jich spousta a může být těžké si vybrat ten pravý. Tady rozhodně platí dvě pravidla: dbejte na kvalitu a nešetřete.

Tým z InveBeauty doporučuje kosmetickou řadu HYDRABIO od Bidermy, která „stimuluje buněčné kapacity kůže a znovu aktivuje její přirozený hydratační proces ve svrchních vrstvách kůže.“
Hydratační péči najdete i u značek
Avant, Ryor, Avéne, SVR Hydraline nebo Lierac

7285_hydrabio-krem-50ml

3.      Odličte se správně

O těch nejlepších tipech na odličování už jsme psali v článku o čtyřech jednoduchých krocích k dokonalé pleti. Jeden z důležitých kroků si tu ale můžeme zopakovat: čtěte složení kosmetických výrobků a hlídejte, ať váš odličovací prostředek neobsahuje ani kapku alkoholu. Ten pleť vysušuje (v jakékoli formě).

4.      Termální voda – velký pomocník ve spreji

Termální vody jsou prostě skvělé (hned 10 + 1 důvod, proč je zkusit, si můžete přečíst přímo v článku o termálních vodách). Čistí, mineralizuje, osvěžuje, zklidňuje, hydratuje… a to zdaleka není všechno. Za málo peněz dostanete hodně péče a ještě navíc z těch nejlepších rukou – z přírody.

5.      Extra virgin

Kvalitní a 100% přírodní oleje jsou skvělou alternativou ke klasickým krémům. Navíc jsou ve většině případů použitelné od hlavy až po paty nejmenších i největších členů rodiny. Suchá pleť (i konečky vlasů) budou milovat voňavoučký arganový olej, kterému se také přezdívá marocké zlato. A co teprve kokosový olej s přirozeně antibakteriálními účinky…

5405-1_bio-kokosovy-olej-125-ml

6.      Bambucké máslo

Kouzelné máslo ze vzácné odrůdy máslovníku afrického se hodí pro všechny druhy pokožky. Hydratuje pleť, příjemně voní, reguluje tvorbu kožního mazu a hloubkově vyživuje pokožku. Pánové ho mohou použít jako jemný balzám po holení, v létě je skvělý po opalování a v zimě hýčká vysušenou pokožku vlivem počasí.

Náš tip: Saloos Bio růžové tělové máslo šlehané s bulharskou růží a koenzymem Q10 rozmazlí vaši pokožku i smysly.

7.      Aloe vera

Z listů aloe vera se lisuje šťáva hojně používaná v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu pro své příznivé účinky na pleť. Zjemňuje, hydratuje a redukuje nedokonalosti, jako jsou vrásky, akné a jizvy.

Teď už je jen na vás, pro který způsob hydratace pleti se rozhodnete J a my vám přejeme krásné léto a zdravou a svěží pokožku.

 

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

V této příručce vám poradíme, jak na masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť. Věnujte svému obličeji péči v podobě těchto osvědčených postupů a vaše pleť bude nejenom zářit, ale bude působit i mladistvějším dojmem.

Získat zdarma