4 domácí kosmetické přístroje pro bezchybnou pokožku

 

Máte problém najít si v nabitém diáři čas na návštěvu kosmetického salonu? Nebo jste ještě neobjevila takový, který by vám 100% vyhovoval? Ani jedno není důvod, abyste se vzdala špičkové péče o své tělo. Doporučíme vám domácí kosmetické přístroje, díky kterým si můžete dopřát stejný komfort jako v salonu. A se skvělými výsledky.

Ultrazvuková špachtle pro nádhernou pleť

Tento čistič pleti funguje na principu velice jemných vysokofrekvenčních vibrací, které odstraní z pokožky nečistoty, okysličí buňky a zapracují pleťová séra do hlubších vrstev. Další benefity, které špachtle přináší, jsou:

  • vyhlazení kůže,
  • odstranění jemných vrásek,
  • zpomalení stárnutí pleti
  • potlačení akné,
  • zmírnění viditelnosti jizviček a pigmentace.

To vše bez podráždění pleti. 

Účinnost a rychlost, s jakou špachtle čistí pleť a aktivuje v ní cenné látky z kosmetických přípravků, je nevídaná. Ošetření přístrojem je velmi šetrné a vhodné pro všechny typy pleti.

Jak kosmetickou ultrazvukovou špachtli používat

Vždy se řiďte návodem od výrobce. Špachtle není určena pro lidi s onemocněním štítné žlázy, epilepsií a s kardiostimulátorem, dále pak pro onkologické pacienty a těhotné ženy. Obecně se doporučuje při ošetření pleti příliš netlačit a před použitím pokožku navlhčit a změkčit, například vhodným boosterem.

 

Galvanická žehlička na obličej i na tělo zpevňuje pokožku

Také galvanická žehlička přestala být výsadou kosmetických salonů a zařadila se mezi domácí přístroje na omlazení pleti. Slouží zejména k jejímu vypnutí. Žehlička využívá galvanický proud, který proniká do hlubokých vrstev pokožky a stimuluje buňky k větší aktivitě.

Ošetření je rychlé, bezbolestné a pleť nezůstává zarudlá ani podrážděná.

Co ke galvanické žehličce potřebujete

Přístroj pracuje s pozitivním a negativním galvanickým proudem, proto potřebujete dva speciální gely. Záporně nabitý gel funguje jako čisticí a nanáší se jako první. Následně se použije kladně nabitý gel, ten je pečující. Po ukončení ošetření aplikujte zvlhčující roztok k aktivaci a očištění pleti. Využít ho můžete také v případě rychlého vstřebání gelů do pokožky.

 

Sonický kartáček na pleť čistí a masíruje

Sonický čistič pleti zbaví váš obličej zbytků make-upu, odstraní odumřelé buňky a vyčistí póry. Snižuje maštění pleti a tvorbu akné, současně přispívá k lepšímu vstřebávání pleťových krémů. Při používání jemně vibruje a tím masíruje a prokrvuje pokožku.

Alternativou je klasický čisticí kartáček na pleť, kterým pohybujete ručně. Se sonickým kartáčkem na obličej však bude proces rychlejší a efektivnější.

 

IPL epilátor odstraní chloupky natrvalo a bez bolesti

Přístroj vysílá světelné paprsky, které rozruší chloupky i s kořínkem, aniž by ublížil pokožce nebo jiným tkáním. Díky zahřátí vlasové cibulky (folikulu) se spálí buňky uvnitř a na daném místě už chloupek neporoste. Tento druh redukce ochlupení se nazývá fotoepilace.

Paprsky laserového odstraňovače chloupků zasáhnou jen ty v růstové fázi (tj. cca 25 %), ostatní postupně dorůstají. Proceduru je tedy potřeba s odstupem několika týdnů, později měsíců opakovat. K dosažení trvalého odstranění chloupků se doporučuje použití sedm- až osmkrát v prvním roce, v následujících letech pak stačí dvě epilace ročně.

Metoda nejlépe funguje na světlejší kůži s tmavými chloupky, kdy je kontrast mezi nimi velmi zřetelný. Epilátor lze použít i na obličej.

Jak ošetřit pokožku po použití laserového epilátoru

Pokožka by měla nejméně 1 den po ošetření odpočívat, proto se vyvarujte činností a věcí, které by mohly vést k podráždění kůže (solária, termální koupací sudy, těsné oděvy, parfémované přípravky). V průběhu následujících dvou týdnů si ošetřená místa chraňte před sluncem nebo opalovacím krémem s UV faktorem vyšším než 30. V případě podráždění použijte v následujících dnech zklidňující krém. 

 

Mějte krásnou pleť s kosmetickými přístroji pro domácí použití a kvalitními přípravky

Doporučujeme přístroje vybírat podle recenzí a vždy se řídit návodem od výrobce. Kosmetické produkty nakupujte od prověřených značek a s co nejšetrnějším složením. Třeba u nás. Nabízíme kvalitní produkty, které představují skvělý poměr kvality, ceny a výkonu. Spoustu výrobků sami zkoušíme. Tak se bez obav pusťte do nákupu!

Přihlaste se do newsletteru

Akční nabídky a čerstvé články na váš e-mail

Chcete se dozvědět jako první o výhodných nabídkách a zajímavých článcích ze světa kosmetiky a zdravé výživy? Odebírejte náš občasný newsletter.