Zredukujte strie a celulitidu. Příjemně a bez estetické medicíny

 

Strie jsou sice neškodné a v podstatě přirozené, ale na kráse nám tedy nepřidají. Naštěstí s nimi lze bojovat a získat značnou převahu. Stejně tak s celulitidou. Pojďme se těmto kosmetickým potížím podívat na zoubek.

Celulitida a strie – jaký je v nich rozdíl? 

Strie jsou jizvy, které vzniknou při náhlých změnách objemu kůže (přibírání, hubnutí). Ty způsobí, že se proteiny kolagen a elastin roztrhnou a kůže ztratí svoji elasticitu a schopnost obnovy. Strie postihují 90 % populace, tedy žen i mužů.

Celulitida vzniká jako důsledek poruchy krevní a lymfatické mikrocirkulace. Projevuje se tzv. pomerančovou kůží – zvrásněným povrchem pokožky. Postihuje až 90 % žen, mužů se tolik netýká, protože ti mají nižší počet tukových buněk.

Společné mají nejčastější místo výskytu. Jde o partie, kde se nejvíce ukládá tuk, tedy břicho, hýždě, boky a stehna. Objevit se však mohou kdekoliv, žádnou výjimkou nejsou strie na zádech či na lýtkách. Také některé faktory vzniku jsou stejné:

Jejich další společný rys je pak to, že o ně nikdo nestojí. 

Co na strie platí

Strie jsou pajizévky, kterých se nelze úplně zbavit. Červené strie časem vyblednou, ale zůstanou. Jejich viditelnost však můžeme pravidelnou péčí zredukovat na minimum a zároveň zabránit vzniku dalších.

V první řadě je důležité udržovat pokožku hydratovanou. Tělové krémy a mléka pokožku nejen hydratují, ale také zvláčňují, takže případné změny objemu jí tolik neuškodí. Strie na stehnech (ani jinde) nemají šanci.

 

Přečtěte si, jak a proč hydratovat pleť nejen v létě

Oleje na strie

Postižená místa natírejte tělovými oleji, ty dodají pokožce látky potřebné k její regeneraci. Nejvíce se osvědčily přírodní varianty, arganový a kokosový olej, které účinně sníží výskyt strií na bocích i prsou. A nemusíte být v očekávání, abyste mohla používat těhotenský olej Weleda

Přírodní olej si můžete sami vyrobit. Podívejte se, jak si připravit levandulovou verzi.

Nejlepší krém na strie

My doporučujeme gel Lierac Phytolastil, který slouží nejen k prevenci, ale hlavně k redukci nevzhledných pajizévek. Extrakt z břečťanu a přesličky pomáhá aktivovat biosyntézu kolagenu a elastinových vláken, a protože už víte, co jsou strie a jak vznikají, víte také, že tohle je přesně to pravé.

Přípravky na celulitidu? Máme!

Už jsme zmiňovali, že celulitida souvisí s lymfatickým systémem a tukovými buňkami, kosmetické přípravky proti pomerančové kůži proto cílí na prokrvení pokožky a redukci tuku

Weleda nabízí sprchový peeling, který stimuluje důležité procesy v těle. Ryor zase přináší přípravek s extraktem z mořských řas a kofeinu, který napomáhá odbourávání tuků z podkoží. Payot zkombinoval výtažky z bylin a kofeinu do zpevňujícího gelu 3 v 1.

 

Podpořte funkci lymfatického systému i jinak

Speciální kosmetické přípravky by měly doplňovat další techniky boje proti celulitidě. Mezi populární patří masáže pomocí speciálních kartáčů a střídání teplého a studeného proudu vody. Obojí pomáhá k lepšímu prokrvení.

Další tipy, jak rozproudit lymfu:

  • svižné procházky,
  • dostatečný pitný režim,
  • jóga.

Odstranění strií a celulitidy galvanickou žehličkou

Tento přístroj zažívá v posledních letech doslova boom, protože už není výsadou jen kosmetických salonů. Galvanickou žehličku na strie a celulitidu si můžete pořídit domů

Přístroj pracuje s pozitivním a negativním galvanickým proudem a pro tento účel se používají dva speciální gely – čisticí a vyživující. Hodit se vám bude také zvlhčující roztok.

Mějte krásnou pokožku s námi

Teď už víte, jak na strie a celulitidu. Stejně jako u jiných kosmetických potíží je k jejich zmírnění zásadní správná péče o pokožku. Vše potřebné najdete u nás – v nejvyšší kvalitě a za skvělé ceny. Stačí si vybrat.

Získejte příručku zdarma

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

Pokud opravdu stojíte o mladistvou pleť, doporučujeme nanášení arganového oleje nebo jiných přípravků podpořit masáží obličeje. Že nevíte, jak na to? Pak si prolistujte naši příručku Obličej bez vrásek

Získat zdarma