Jak si správně oholit nohy žiletkou? Úspěch spočívá v kvalitním holítku

Žádná žena se nechce cítit jako medvěd. I proto prakticky obden podstupuje holení nohou, které sice zabere chvilku času, na druhou stranu dodá ženě ztracené sebevědomí. Bohužel tuto činnost často provází suchá kůže, zarudnutí nebo zarůstající chloupky. Jen málokterá žena totiž ví, jak si správně oholit nohy žiletkou. I když existují i jiné způsoby, jak se zbavit chloupků na nohou, žiletka je stále nejvyužívanějším holítkem.

Po každém holení, kdy zalepujete říznutá místa a kdy mažete nohy, abyste se konečně zbavili suchosti, si jistě pokládáte otázku - jak si správně oholit nohy? Není to nakonec žádná věda, pokud se dodržuje několik doporučení.

holeni 1

Úspěch spočívá v kvalitním holítku

Abyste si své nohy oholili příjemně dohladka, je zapotřebí vybrat si kvalitní holítko. Jak již bylo zmíněno, i když se dnes holí nohy voskem nebo se depilují, žiletka je stále nejčastěji používaným nástrojem. I s její pomocí si můžete nohy oholit opravdu fantasticky, pokud budete dodržovat několik rad.

Prvním krokem je správný výběr zmiňované žiletky. Pokud se chcete pyšnit krásně hladkýma nohama, nešetřete na tomto pomocníkovi. Vyhněte se především jednorázovým žiletkám a už vůbec si nepůjčujte tu, kterou má na toaletní skřínce váš partner. Vybranou žiletku obměňujte každé dva měsíce. Vyhnete se tím používání tupé žiletky, která jenom dráždí pokožku, vysušuje ji a způsobuje začervenání.

Holíme až po změknutí chloupků

Jak si dokonale oholit nohy? Tajemství spočívá v trpělivosti. Ať už si holíte nohy ve sprše nebo ve vaně, je dobré počkat alespoň pět až deset minut, dokud chloupky nezměknou. Když chloupky změknou, jdou snáze oholit u samotného kořínku. Tím docílíte nejen hladšího oholení, ale také toho, že nebudete muset holit nohy tak často.

502_23009-balzam-po-holeni-tuba

Nezapomínejte na pěnu

Aby se vám podařilo docílit opravdu hladkého oholení, je třeba použít pěnu na holení. Bohužel většina žen chybuje v tom, že si nohy holí na sucho. To však vede nejen k podráždění pokožky, ale také k jejímu vysušení, k červeným pupínkům a následně k zarostlým chloupkům.

Vyhněte se také mýdlové pěně - ta se vůbec nedoporučuje. To už je lepší holit se s pomocí vlasového kondicionéru.

Peeling jako poslední bod manuálu “Jak si správně oholit nohy žiletkou”

Blížíme se k samotnému závěru. Čeká nás poslední bod, kterými je peeling. A jak možná čekáte, tak opět mluvíme o bodě, který je řadou žen naprosto přehlížený. Což je samozřejmě špatně. Takový večerní peeling po holení je ku prospěchu. Zbaví nohy odumřelých kožních buněk, do kterých mají chloupky tendenci zarůstat.

2922-6_vyr-163saloos-bio-telovy-peeling-mojito

Pár tipů na závěr:

  • Vždycky holíme po směru růstu chloupků. Holení proti směru opravdu není účinnější, i když se to tak možná zdá.
  • Po holení nohou jim dopřejte ještě trochu pozornosti. Důležitá je hlavně aplikace krému nebo másla, které má za úkol zklidnit pokožku. Vhodná jsou jakákoliv tělová mléka, s žádným neuděláte chybu.
  • Pokud vám žiletka nevyhovuje, vyzkoušejte jiné možnosti holení. Jednou z nich jsou voskové pásky, které odstraňují chloupky na delší dobu. Další pak depilační krémy, které zamezí několikatýdennímu růstu chloupků. Hitem dneška jsou cukrové pasty, s nimiž se však musíte nejdříve naučit. Poté to bude efektivní pomocník při holení nohou, který není tak bolestivý jako zmiňované voskové pásky.