Mezinárodní den žen a den matek – vyberte dárek u nás

Dva „jarní“ svátky oslavující něžné pohlaví jsou za rohem a my víme, jak ženy vašeho srdce v jejich den potěšit. Přečtěte si článek a budete to vědět taky. Začneme trochou historie.

kvetiny 2

Není pravda, že je mezinárodní den žen komunistický svátek. Jeho vznik se datuje do roku 1908, kdy v New Yorku 8. března stávkovaly švadleny za zlepšení životních podmínek (mimo jiné bojovaly za volební práva žen). Za více než sto let se toho spoustu změnilo a Mezinárodní den žen je příležitostí, jak udělat své kamarádce, mamince nebo manželce radost.

A Den matek? Ten se v Česku se slaví druhou květnovou neděli už od roku 1923, a abychom vás ušetřili hledání, letos vychází na 9. května. Je oslavou mateřské lásky, obětavosti a péče. Matka je bezesporu jedna z nejdůležitějších žen našeho života a i v dospělosti ji mnozí z nás obdivují jako hrdinku. Proto děti obdarovávají maminky v tento den ručně vyráběnými dárečky a dospělí by si také měli najít čas a maminku navštívit, nebo si připomenout ty hezké chvíle, které společně zažili.

Moderní oslavy Mezinárodního dne žen a Dne matek

Asi jste pochopili, že karafiáty se dnes už ženám nenosí, takže jaký dárek vybrat pro ženu vašeho srdce? Pár nápadů máme.

  • Ženy milují voňavé věci a nás napadají hned dvě: vonné svíčky a květiny. O tom, jak vybrat vůni podle pokoje, už jsme psali, ale pro velký zájem jsme rozšířili sortiment o pár neodolatelných novinek. Můžete si vybrat, jestli sáhnete po populární značce Yankee Candle, nebo vyberete Woodwick s dřevěným knotem. Ty teď u nás koupíte i ve větším „balení“, které slibuje až 130 provoněných hodin.

6884_ww-blue-java-275

  • Dovolíme si i jeden tip pro všechny, kteří hledají dárek ke dni žen: Blue javabanana - osvěžující lahodný koktejl z ananasu, modrého havajského banánu, sladkého manga a krémového kokosového mléka. Ráj ve skle.
  • A pokud je řeč o květinách, ty tu sice nemáme, ale máme to nejlepší z nich – jejich vůni. Miluje vaše maminka nebo babička růže? Nechte ji vykvést do krásy díky kosmetice s růžovým olejem, která je vhodná pro jakýkoli typ pleti a zpomaluje její stárnutí.

    Nebo touží spíš po procházce mezi fialovými řádky na levandulové farmě v Provance? To sice zařídit neumíme, ale víme, že levandule uvolňuje tělo i mysl a proto ji najdete v celé řadě kosmetických produktů, které nabízíme. Stačí jen vybrat ten pravý.
  • Jestli ženy něco milují stejně jako květiny, tak je to čokoláda. Ale kvalitní! Taková, která obsahuje alespoň 50 % kakaové hmoty a není v ní cukr ani éčka, takže je vlastně zdravá a navíc podporuje dobrou náladu. A tu v dnešní době potřebujeme všichni.

4298_kp-kolaz-levanda

Náš tip: Mixit křupavé ovoce a ořechy v čokoládě. Uvažte sami: za borůvky v hořké čokoládě s jahodovým prachem vás bude obdarovaná milovat.
Pst, máme i něco pro chlapy: Mixit oříšky s chilli nebo ořechy uzené na kouři z bukového dřeva.

  • Ideálním dárkem k mezinárodnímu dni žen, nebo dni matek, může být dárková kosmetická sada, nebo něco z naší bio kosmetiky s certifikátem Ecocert[1] (ta je mimo jiné bez parabenů, silikonů, syntetických parfémů a podobných „lahůdek“).

Náš tip: Miluje vaše zlatíčko zlato? Dopřejte jí dotek 24karátového zlata v krému české značky přírodní kosmetiky Ryor. Pleť rozzáří, zregeneruje, zredukuje drobné vrásky a arganový olej pokožku vyživí.

 

[1]https://encyklopedie.biooo.cz/certifikaty/ecocert/