Sůl nad zlato – koupelová sůl pro krásu i uvolnění

Vana je symbol luxusu – smyslná světla svíček, bublinky, vůně a koupající se kráska (třeba půvabná Marilyn Monroe, která se koupávala v šampaňském). Pokud nechcete plýtvat sektem, sáhněte po koupelové soli.

Vana 2

Sůl jako elixír krásy

Dita Von Teesie, nejzářivější hvězda burlesky nedá na koupel dopustit a ve své knize o kráse píše:„koupel je křest mýdlem a bublinkami, přestávka v životě určená k očistě těla i mysli, ale především smyslů.“[1]

Horká koupel je jednou z věcí, po kterých toužíme, když máme za sebou náročný den v práci, nebo musíme čelit rozmarům jarního počasí. Víte, jak koupelnu proměnit v lázně? Umístěte do ní zelené rostliny (příznivě působí na psychiku), dřevěné prvky (například krabičky na kosmetiku a organizéry z bambusu) a vsaďte na tlumené osvětlení a svíčky.

Teplá voda prohřívá tělo a uvolňuje psychiku. Pokud máme po ruce i koupelovou sůl, můžeme tímto rituálem doplnit minerály, detoxikovat tělo a zvláčnit pokožku. Funguje také jako peeling, protože napomáhá odlupování odumřelých částí kůže a podporuje regeneraci. Pokožku rovněž dezinfikuje a podporuje její hojení.

5873_kneipp-sul-genevrier-500g

Epsomská, jodobromová nebo sůl z mrtvého moře – vyberte si

Epsomská neboli hořká sůl změkčuje vodu a na rozdíl od stolní soli v ní nenajdete sodík, ale naopak blahodárně působící síran hořečnatý. Dokáže vyplavit toxiny z těla, hořčík přispívá ke sníženímíry únavy a vyčerpání, k normální činnosti svalů a nervové soustavy.

Lázeňská kosmetika je určena jak pro péči o zdravou pokožku, tak o problematickou pleť. V InveBeauty nabízíme:

  • kosmetické přípravky značky Sinova se sírnou vodou z přírodních léčivých pramenů lázní Ostrožská Nová Ves, která je vhodná pro osoby s kožním onemocněním
  • kosmetické přípravky značky Thermelove s termální vodou z přírodních léčivých pramenů lázní Velké Losiny. Sírná lázeňská kosmetika Thermelove zvítězila v soutěži ESPA InnovationAwards v kategorii InnovativeSpaProducts a získala ocenění „Nejlepší inovativní lázeňský produkt“.[2]
    V nabídce najdete mimo jiné i léčivou jodobromovou sůl a koupelovou sůl z mrtvého moře s vysokým podílem minerálních látek.

7138_sul-tl-mrtve-more-500g-2020-final-z1

Kombinace síly bylin a soli

Ne nadarmo se říká, že každá bylinka je na něco dobrá. A věděl to i Sebastian Kneipp, kněz, který se většinu života zajímal o vodoléčbu a stojí za zrozením značky přírodní kosmetiky Kneipp. Ta dodnes čerpá z jeho učení, proto jsou tyto produkty šetrné nejen k pokožce, ale i přírodě.

Mezi jejich produkty najdete soli nejen k dokonalé relaxaci, odpočinku nebo rozmazlování, ale například i k uvolnění oblasti krku a šíje se silicemi z rostliny harpago, nebo koupelovou sůl s eukalyptem vhodnou při prvních příznacích nachlazení.

 

[1] Dita Von Teese: Vaše znaménko krásy. Jota, Brno, 2016.

[2]https://www.thermelove.cz/article/vyznamne-evropske-oceneni-pro-kosmetiku-thermelove