Čajoví medvídci Lipoo – jak dopadlo redakční testování?

Děti milují barvy a veselé tvary, proto je medvídkový čaj ideálním způsobem, jak podpořit pitný režim nejmenších a zároveň se při přípravě nápoje trochu pobavit. Jak se čajoví medvídci Lipoo připravují a co obsahují, se dočtete v článku.

caj 1

Vychutnejte si čajový dýchánek

Dostat do dětí čaj může být občas docela oříšek, ale s želé bonbónky problém rozhodně nemají. Když jsme slyšeli o čaji, který se z medvídků připravuje, prostě jsme to museli zkusit. Měli jsme možnost vyzkoušet hned čtyři příchutě medvídkového čaje Lipoo: malina a vanilka, podzimní skořice a pomeranč, osvěžující rebarbora a černý bez a povzbuzující broskev a citron.

V jednom menším balení najdete zhruba deset čajových medvídků Lipoo. Jejich dávkování přizpůsobíte objemu hrnečku a tomu, jak sladký čaj chcete vy nebo děti mít. Nám do dětského hrnku stačil jeden medvídek na 200 ml horké vody. Výsledný nápoj byl rozhodně tak akorát ochucený i ovoněný. Takže jeden pytlík klidně vyjde i na deset kouzelných čajíků.

6806-1_medvidkovy-caj-s-prichuti-rebarbory-a-cerneho-bezu-s-konvickou

Jak nám to chutnalo

U dětí trochu překvapivě, ale jednoznačně, vyhrála směs rebarbory a černého bezu, ve které najdete mimo jiné i extrakty z batátu, jablka, ředkve, třešně a koncentrát jablečné, meruňkové a hruškové šťávy. Moment, taky ve složení nevidíte ani rebarboru ani ten bez? Čert to vem, hlavně že je to dobré.

Podle výrobce nejoblíbenější příchuť maliny a vanilky se nám zdála malinko umělejší. Přímo na stránkách Lipoo najdete vysvětlení: malinový čaj bohužel neobsahuje přímo maliny, příchuť vzniká kombinací ovocných a zeleninových složek a přírodních extraktů.

Výhody a nevýhody čajových medvídků Lipoo

  • Děti příprava čaje bavila a medvídci se jim od pohledu líbili. Vlastně je chtěli sníst rovnou z pytlíčku.
  • Medvídci se v horké vodě beze zbytku rozpustili.
  • Medvídkové čaje neobsahují žádnou chemii.
  • Obsahují extrakt z bílého čaje a alespoň 10 % ovocné šťávy.
  • Můžete si vybrat hned z několika lákavých příchutí a podle nálady nebo preference dětí je obměňovat.
  • Je to nádherný dárek k narozeninám, pro koledníky na Velikonoce, nebo jen tak pro štěstí komukoli, komu chcete vykouzlit úsměv na tváři.

6803-1_medvidkovy-caj-s-prichuti-mailiny-a-vanilky-s-konvickou_1

A nevýhody?

Tady trochu záleží na vašich osobních preferencích, ale nám se úplně nelíbil glukózový sirup a cukr ve složení výrobku, který je určen primárně pro děti. Funguje tam jako pojivo a zároveň sladidlo, ale nad každodenním pitím takového čaje bychom váhali. Na druhou stranu může dobře posloužit jako odměna, nebo součást víkendového rozmazlování.

Co přesně v čajových medvídcích Lipoo najdete?

Složení medvídků: glukózový sirup, želatina, voda, cukr, koncentrát hroznové šťávy, extrakt z bílého čaje, rostlinné extrakty, ovocná složka a kyselina citrónová.

Takže? Prostě ochutnejte a uvidíte sami.