Jakou kosmetiku sbalit na dovolenou

 

Péče o tělo může být na cestách trochu problém, neměla byste však na ni zapomínat úplně. Pojďme se teď společně podívat na kosmetické minimum, které by v dovolenkovém zavazadle nemělo chybět.

Pro všechny případy

Pokud patříte mezi „batůžkáře” a cestujete opravdu nalehko, postačí vám absolutní základ:

Věřte nám, že však oceníte také pleťovou mlhu, která vaši pokožku rychle osvěží, hydratuje a navoní. Tato malá balení příliš místa nezaberou, ale prokážou velkou službu.

 

Mastí-li se vám vlasy, další přípravek, který 100% budete chtít do batohu přihodit, je suchý šampon.

Pokud máte možnost přibalit více pečujících produktů, neváhejte. I na dovolené přece chcete vypadat a cítit se skvěle.

Pro vláčnou pokožku

Při péči o pleť i tělo je vždy nejdůležitější hydratace. Kdyby nic jiného, tělový krém či mléko si prostě sbalit musíte. Ideálně takový, který lze použít na tělo i obličej. 

 

Tyto přípravky se nesmí nanášet blízko očí, proto nezapomeňte na produkt určený přímo pro péči o oční okolí, které v létě také „dostává zabrat”.

A v neposlední řadě s sebou mějte poopalovací prostředek. Jeho aplikace zklidní pokožku podrážděnou sluncem a zabrání předčasnému stárnutí kůže, což bývá častý následek opalování.

Pro čistotu celého těla

Většina hotelů šampon a sprchový gel poskytuje, ale pokud si chcete být jistá kvalitou, vezměte si s sebou své osvědčené přípravky. Skvělým řešením může být tuhé mýdlo, které je menší a nehrozí jeho rozlití do zavazadla.

Nezanedbávejte ani intimní hygienu. Místo klasického gelu si raději sbalte praktičtější ubrousky. Dejte si je do příručního zavazadla a můžete je použít i během dlouhé cesty.

A nakonec koruna krásy – vlasy. Zatímco vy si užíváte nebo relaxujete, vaše vlasy naopak. Na dovolené jsou více vystaveny negativním vlivům

  • vysokým teplotám, 
  • UV záření, 
  • mořské soli,
  • písku,
  • chloru.

Sbalte si proto opravdu kvalitní šampon s regeneračním účinkem.

 

Pro krásu

dekorativní kosmetikou to na dovolené nemá cenu přehánět. Za prvé: slunce a odpočinek vám propůjčí přirozeně krásný vzhled. A za druhé: během aktivit, jako je koupání či turistika, je poměrně těžké líčení udržet v pěkném stavu.

Kromě zmiňovaného krycího korektoru si do zavazadla přibalte řasenku a tvářenku, které vám k doladění holiday look budou stačit.

Co je však mnohem důležitější: odlíčení a čištění pleti. I v případě minimálního množství make-upu se vždy odličte a obličej vyčistěte

Pro klid duše

Na cestách se občas setkáte i s jinými nesnázemi než nedostatečnou péčí o tělo, například s únavou při dlouhé cestě nebo nevolností. Pak se vám zaručeně bude hodit Saloos Bio aroma roll-on, který pomáhá tyto obtíže překonat.

Chápeme, že váha i objem produktů se nasčítává, a vy můžete mít obavu, zda se vám do zavazadla všechno vejde. Řešením je sada s menšími nádobkami nebo cestovní mini lahvičky. 

Připravte se na všechno

Určitě vás napadlo plno dalších nezbytností, které potřebujete do kosmetické tašky přihodit. Souhlasíme, že jsme zde uvedli pouze to nejnutnější. Proto navštivte ještě kategorie Deodoranty a antiperspirantyDepilace a epilace nebo Péče o zuby a vyberte si kvalitní produkty za skvělé ceny.

Získejte příručku zdarma

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

Stáhněte si bezplatně naši příručku, která vás naučí, jak správně provádět masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť.

Získat zdarma