Zázrak jménem kyselina hyaluronová: na pleť, vlasy i jiné části těla

 

Kyselině hyaluronové jsou připisovány až zázračné vlastnosti. Dokáže zajistit pleť bez vrásek, lesklé a silné vlasy, ale také rychlejší hojení jizev. Jaké má tedy kyselina hyaluronová účinky a jak ji správně využít?

Co je kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová (KH) je běžnou součástí lidského těla. Jde o mazlavou látku, jež má přímý vliv na elasticitu tkání. Molekuly KH na sebe navazují velké množství vody, které pak postupně uvolňují. Tím se zlepšuje obnova tkání i vláken, přísun kyslíku i živin a hydratace.
S věkem obsah KH v těle bohužel klesá. Naštěstí ji lze získávat z geneticky modifikovaných bakterií a dodávat ve formě krémů nebo sér.

Kyselina hyaluronová: kosmetika pro pevnou a pružnou pokožku

Kosmetika s KH je vhodná pro pravidelnou péči o všechny typy pleti, suchá, ochablá či zralá pleť po těchto prostředcích přímo volá. Díky pomalému uvolňování molekul vody dojde k intenzivní hydrataci, podpoří se tvorba kolagenových vláken a stimuluje se růst kožních buněk.

Velmi pozitivní vliv má kyselina hyaluronová také na akné. Ne že by ho přímo léčila, ale její hydratační vlastnosti pomáhají bránit vysušení pokožky – a tím odvrátit vznik zánětu. 

Výborná zpráva je, že výrobci začali kyselinu hyaluronovou přidávat i do dekorativní a čisticí kosmetiky. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou.

 

Přirozeně krásná s kyselinou hyaluronovou

KH podporuje přirozenou krásu obličeje, a to hned v několika oblastech. Přispívá k redukci vrásek a vyhlazení pleti, proto byste rozhodně neměly vynechávat choulostivou oblast kolem očí. Nezapomeňme také na možnost zvýraznění lícních kostí kyselinou hyaluronovou.

Na estetických klinikách aplikují výplně s KH, vy můžete zkusit intenzivní krém, sérum či termální vodu na domácí použití. Stejně tak nemusíte absolvovat zvětšení rtů výplní s kyselinou hyaluronovou. Úzké rty a pokleslé koutky jako následek přibývajícího věku řešte vhodnými přípravky.

 

Jaké účinky má kyselina hyaluronová na vlasy

KH si nejčastěji spojujeme s péčí o pleť, ale najít ji můžeme také v různých šamponech, kondicionérech a vlasových balzámech. Tyto přípravky obohacené o kyselinu hyaluronovou udržují pokožku hlavy zdravou a hydratovanou, vlasy dostávají přirozený lesk a pevnost, nelámou se a netřepí

 

Všestranný pomocník

Jak již bylo řečeno, kyselina hyaluronová udržuje elasticitu tkání, proto hraje velkou roli také při hojení ran. Díky antibakteriálním účinkům dokáže bojovat proti onemocnění dásní a udržovat v dobré kondici náš pohybový aparát. Kyselina hyaluronová a oči jsou si také blízcí, oční kapky s KH se používají k léčbě suchých očí. 

Má kyselina hyaluronová nežádoucí účinky?

KH lidské tělo dobře zná, proto má vysoký stupeň snášenlivosti. Pokud se nějaký projev alergie vyskytne, pravděpodobně půjde o reakci na některou doprovodnou látku. Obecně vzniká vyšší riziko komplikací při aplikaci kyseliny hyaluronové injekcemi, nesouvisí však přímo s látkou, ale se způsobem podání. Co se týká KH a těhotenství či kojení, odborníci jako obvykle doporučují obezřetnost.

Vyberte si svého favorita

Na co je kyselina hyaluronová dobrá, už víte. Teď vám zbývá vybrat si ten nejlepší přípravek. Možností je opravdu hodně. Co takhle zkusit masku?

Vyberte si pro sebe ten správný produkt s kyselinou hyaluronovou z našeho e-shopu zde.

Získejte příručku zdarma

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

Stáhněte si bezplatně naši příručku, která vás naučí, jak správně provádět masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť.

Získat zdarma