Nejlepší přírodní kosmetika, kterou u nás můžete koupit

 

Tu nejkvalitnější přírodní kosmetiku vám zaručí certifikáty Ecocert, Natrue nebo CPK či CPK bio. Co certifikáty znamenají a které značky jimi disponují, se dozvíte právě teď – a pak už budete vědět, jak o sebe pečovat 100% bio.

Přírodní kosmetika bez chemie

Výše zmíněné certifikáty garantují obsah čistě přírodních surovin. Liší se dle minimálního množství v produktu:
  • CPK bio – 20 %
  • Natrue – 75 %
  • CPK – 85 %
  • Ecocert – 95 %

V ČR neexistuje žádná právní norma, která by konkretizovala podmínky pro přírodní či biokosmetiku, každý výrobce si může tato pravidla definovat sám. Kvůli tomu se setkáte s množstvím kosmetických výrobků, které se sice honosí přívlastkem bio, ale jejich základ tvoří například syntetické složky. 

Proto v roce 2007 vznikla česká eko certifikační značka CPK (Certifikovaná přírodní kosmetika) vycházející ze standardů francouzské společnosti Ecocert. Pokud hledáte českou přírodní kosmetiku netestovanou na zvířatech, s tou, která se může pochlubit certifikátem CPK, nešlápnete vedle. Jde například o značky Saloos a Purity Vision.

 

Mezinárodní nezisková organizace Natrue (neboli True Friends of Natural and Organic Cosmetics) provádí kontroly dokumentů i výroby. Certifikát Natrue je udělován vždy pouze na 2 roky a poté se přezkoumání opakuje. Značky, které si standardně tento certifikát obnovují, jsou mimo jiné Weleda a Lavera.

 

Ecocert patří mezi největší certifikační společnosti pro výrobky z mnoha oblastí. Produkty certifikované touto společností musí kromě přírodního složení splňovat i další podmínky, které začínají u získávání a pěstování surovin. Udělují se dva typy této ochranné známky: 

  • Ecocert Organic Cosmetic musí splňovat současně tyto požadavky:
    • minimálně 95 % všech složek je přírodního původu,
    • minimálně 95 % všech složek je rostlinného původu,
    • minimálně 10 % všech ingrediencí hmotnosti musí pocházet z ekologického zemědělství.
  • Ecocert Natural Cosmetic musí splňovat současně tyto požadavky:
    • minimálně 95 % všech složek je přírodního původu, 
    • minimálně 50 % všech složek je rostlinného původu,
    • minimálně 5 % všech ingrediencí hmotnosti musí pocházet z ekologického zemědělství. 

Tímto certifikátem disponuje například Lavera.

 

Česká přírodní kosmetika

Jak jsme si již napsali, jednou ze značek, které opravdu patří mezi českou biokosmetiku, je Saloos – jednička v oboru aromaterapeutické biokosmetiky a největším výrobcem masážních olejů. V jejich nabídce najdete také pleťové vody a maskytělové peelingy či intenzivní séra. Saloos nezapomíná ani na péči o rty a první dětské zoubky, respektive jejich prořezávání, a pokud hledáte českou přírodní kosmetiku pro muže, také vám Saloos dokáže pomoci.

 

Dalším zástupcem přírodní české kosmetiky je značka Purity Vision, která se snaží uspokojit dnešní potřeby a trendy. Spojuje nejnovější vědecké poznatky s tradičními postupy a zaměřuje se na široké spektrum kosmetiky

 

Na českém trhu najdete více kvalitních bio značek, ale za nás patří tyto dvě k nejlepší české přírodní kosmetice. Škoda jen, že na trhu naopak nenajdete českou přírodní dekorativní kosmetiku.

Přírodní kosmetika - značky ze zahraničí

Tím nejvyšším certifikátem se pyšní německá Lavera. Od balzámu na rty, se kterým tento výrobce začínal, postupně rozšířil své portfolio a dnes můžete v nabídce najít např. deodorantytělová mlékaoční krémy, ale i nejlepší přírodní dekorativní kosmetiku.

 

Skvělé je, že Lavera myslí i na muže.

A pak tady máme švýcarskou Weledu. Původně farmaceutická laboratoř je dnes předním světovým výrobcem celostní přírodní kosmetiky a léčiv. Weleda si sama ve vlastních zahradách pěstuje léčivé rostliny, jako je například arnika nebo pupalka. Weledu můžeme s klidným svědomím označit jako tu nejlepší přírodní kosmetiku pro miminka, na své si přijdou i nastávající maminky a v podstatě i všichni ostatní.

 

Do třetice bychom rádi zmínili značku Jack N' Jill, která se specializuje výhradně na dětskou ústní hygienu100% bezpečné zubní pasty, kartáčky a pohárky z Austrálie vám doma nesmí chybět, pokud máte dítě.

Pečujte o sebe a své blízké s bio kvalitou

Na začátku jsme vám slíbili, že po přečtení článku budete vědět, jak o sebe pečovat 100% přírodně. Troufáme si tvrdit, že slibu jsme dostáli, a navíc si veškeré uvedené produkty můžete u nás hned zakoupit. Pojďte na to.

Získejte příručku zdarma

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

Stáhněte si bezplatně naši příručku, která vás naučí, jak správně provádět masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť.>

Získat zdarma