Vše, co potřebujete vědět o čištění pleti

 

Čištění obličeje neznamená jen smýt make-up. Pokud vám záleží na tom, aby vaše pleť byla svěží a zdravá, provádějte každý den hloubkové čištění pleti. Odstraňte všechny nečistoty, například prach a smog, pot a bakterie. Jak na to?

Kdy a jak správně čistit pleť

Minimálně ráno a večer, přičemž procedura před spaním je ta nejdůležitější. Během ní pleť vyčistíte a připravíte na obnovu během noci, pro níž je více než vhodné aplikovat pečující produkty. Ráno pak zbavíte obličej odumřelých buněk, nadbytečné mastnoty a dopřejete mu osvěžení. 

Čištění pleti doma by mělo následovat také po intenzivním pocení, abyste zabránila rozvoji mnoha kožních problémů. Pokud nosíte kšiltovku nebo helmu, nezapomeňte během dne osušit a vyčistit čelo.

2 snadné kroky večerního hloubkového čištění pleti doma

1. Odličte se jemným mlékem nebo olejem. Nemusíme zdůrazňovat, že by mělo jít o přípravky bez konzervačních látek. K odlíčení použijte bavlněné tampony, které pro snazší použití nejprve navlhčete. Make-up stírejte do té doby, dokud nebude tampon čistý. 

 

2. Pleť vyčistěte do hloubky. Pro tento účel jsou vhodné pěny a gely, protože vážou nečistoty i z hlubších vrstev pokožky. Tyto přípravky nanášejte (vmasírujte) konečky prstů po dobu nejméně jedné minuty. Čištění můžete spojit s masáží obličeje, která má skvělé účinky proti vráskám.

 

Pokud máte citlivou pleť, můžete namísto dvoufázového čištění použít micelární vodu, která dokáže odstranit make-up, nečistoty i maz.

Ranní čištění pleti

Protože ráno nepotřebujete odstranit líčidla ani tolik nečistot, stačí vám aplikovat tonikum. Dokáže vyčistit pot, odumřelé buňky a látky z noční detoxikace a zároveň hydratuje a rozjasňuje. To se vám během dne bude hodit.

 

Zásady čištění plet

Postup, jak vyčistit pleť, už znáte. Existuje však ještě několik pravidel, které byste měla dodržovat:

  • Při mytí obličeje nepoužívejte studenou ani horkou vodu, ideální je vlažná.
  • Na osušení si vyhraďte samostatný bavlněný ručník a měňte ho co nejčastěji.
  • Čištění pórů doma provádějte, i když nepoužíváte make-up.
  • Vybírejte přípravky podle typu pleti. Mastná pokožka potřebuje produkt, který dokáže odstranit nadbytečný maz, suchá zase více hydratačních složek.

Postup hloubkového čištění pleti by měl zahrnovat i hydrataci a výživu

Ano, zmiňujeme to pokaždé, ale dostatek vody a kyseliny hyaluronové (a dalších kyselin) v kožních buňkách vede k pevnější a zářivější pokožce. Proto nezapomeňte k dvoufázovému večernímu čištění přidat ještě třetí krok – nanesení vhodného nočního krému.

Pravda však je, že některé přípravky pro čištění obsahují i tyto látky, takže v druhém kroku večerní procedury zvládnete pleť i vyživit a hydratovat.

Jak čistit pleť na cestách

Chápeme, že se vám (obzvláště na kratší cestu, kdy vám stačí příruční zavazadlo) nechce brát všechny přípravky, ale úplně byste se čištění vzdát neměla. Řešením mohou být odličovací ubrousky, které odstraní make-up, a malé pleťové vody, které čistí a hydratují. 

Mějte krásnou a čistou pleť s námi

Jak mít čistou pleť už víte. Přečetla jste si, jak správně vyčistit pleť a jaké přípravky použít. Teď už vám zbývá jen si je nakoupit. Udělejte to teď a u nás, ať máte jistotu kvality. Vy si to zasloužíte. 

Vybrat si produkty pro čištění pleti

Získejte příručku zdarma

Příručka zdarma „Obličej bez vrásek“

Stáhněte si bezplatně naši příručku, která vás naučí, jak správně provádět masáž obličeje a další tipy pro mladistvou pleť.

Získat zdarma