Podzim vyžaduje péči o tělo i duši

.

Pečovat o sebe je důležité během celého roku, ale podzim svým sychravým počasím přímo vybízí k pořádnému hýčkání. Naše psychika dostává zabrat vinou brzkého stmívání a celkové nevlídnosti podzimu, naše imunita zase musí bojovat s náloží virů. Jak na to, abychom i v tomto období zůstaly svěží a krásné?

HORKÁ VODA NEJEN NA ZAHŘÁTÍ

Kdy jindy si napustit plnou vanu než za dlouhých podzimních večerů? Horká koupel poskytne

  • odpočinek tělu,
  • zklidnění mysli,
  • uvolnění ztuhlých svalů. 

Inhalace páry vznikající při koupeli pomáhá uvolnit dutiny, což je na podzim hodně vítané pozitivum. Koupele mají podle vědců také schopnost snižovat úzkost a zmírňovat deprese.

Vyzkoušejte při koupání techniku mindfulness. To znamená věnování pozornosti tomu, co se právě odehrává kolem vás, ale s postojem otevřenosti a nehodnocení. Zaposlouchejte se do praskání pěnových bublin, vnímejte šimrání koupelové soliVychutnejte si přítomný okamžik a neztrácejte se v myšlenkách o budoucnosti nebo minulosti. 

TIPY INVE BEAUTY PRO VÝBĚR KOUPELOVÉ SOLI

Vůně levandule uvolňuje a zklidňuje, pomáhá k lepšímu spánku. Magnéziová sůl působí blahodárně na pokožku a přináší pocit svěžesti. Růžová sůl zase zařídí omlazení těla i mysli. 

 

Nemáte-li vanu, dopřejte si alespoň horkou sprchu, při níž poskytnete své pokožce to nejlepší. Tím může být například luxusní mýdlo nebo antistresová sprchová pěna Kneipp.

TIPY INVE BEAUTY PRO VÝBĚR MÝDLA

Doporučujeme italskou značku Nesti Dante, která vyrábí různé řady s rozmanitými vůněmi, ale vždy 100% přírodní.

 

HYDRATACE NESMÍ CHYBĚT

Příliš dlouhé máčení může pokožku paradoxně vysušit, proto hned po koupeli aplikujte na ještě vlhkou kůži dostatek tělového oleje. Není efektivnější hydratace než ta po teplé sprše nebo koupeli. Kůže je dobře rozehřátá, uvolněná a dokáže olej lépe vstřebat. Ten pak v pokožce zůstává mnohem déle, dostatečně ji vyživuje a chrání.

Protože po delší koupeli je pokožka citlivější, vždy se utírejte jemným ručníkem a příliš se nedrhněte. Předejdete zbytečným prasklinkám a hrubým šupinatým místům.

TIPY INVE BEATY PRO VÝBĚR TĚLOVÉHO OLEJE

Kokosový olej nejenže dokonale zvláčňuje, ale také přináší příjemnou, nevtíravou vůni. Měsíčkový olej ocení především velmi citlivá pleť, růžový zase zralá pokožka.

 

VŮNĚ JAKO LÉK

Během koupele, ale třeba i při čtení knížky nebo jiné relaxaci potěšte své smysly vůní esenciálních olejů. Nejde jen o „obyčejný vonný olejíček“, ale o destilovanou esenci rostlin. Skládá se z přibližně stovky terpenových a aromatických molekul, které jsou obzvláště aktivní a unikátní. 

Koncentrovaná síla rostlin pozitivně ovlivňuje psychickou pohodu, emoce i funkci různých tělesných orgánů a při dlouhodobém používání posiluje odolnost. Vždyť éterické oleje tvoří základ aromaterapie – metody, která je světově uznávána jako zdravotní a prevenční terapie. 

TIPY INVE BEAUTY PRO VÝBĚR ESENCIÁLNÍHO OLEJE

Zkuste oleje od průkopníků přírodní aromaterapeutické kosmetiky v Čechách, tedy od značky Nobilis Tilia. Při zahlenění sáhněte po oleji Respirant, při podzimní skleslosti po směsi Druhý dech a pro posílení imunity je tady olej Imunita.

 

Vonné svíčky sice nejsou extrahovány z rostlin, ale pozitivní účinky na duši mají také. Svěží tóny citrusů a levandule působí jako přírodní antidepresivum, pomerančový květ osvěžuje a stimuluje mysl. Dřevité vůně navozují pocit vyrovnanosti, intenzivní čínská růže přináší optimismus. 

TIPY INVE BEAUTY PRO VÝBĚR VONNÉ SVÍČKY

Zkuste podzimní vůni od Yankee Candle, která připomíná procházku lesem, nebo Autumn Candle se sametovou podzimní vůní citrusů. Svíčky WoodWick díky dřevěnému knotu zajistí efekt praskajícího ohně v krbu. Vyzkoušejte třeba vůni karamelu a pečeného sezamu. 

 

HÝČKEJTE SE S INVE BEAUTY

Na našem e-shopu najdete rozmanité produkty pro podzimní péči o své tělo i duši, všechny ve vysoké kvalitě a za přijatelné ceny. Tak se pusťte do vybírání, ať se můžete začít hýčkat co nejdříve.

Ta nejlepší podzimní péče

Přihlaste se do newsletteru

Akční nabídky a čerstvé články na váš e-mail

Chcete se dozvědět jako první o výhodných nabídkách a zajímavých článcích ze světa kosmetiky a zdravé výživy? Odebírejte náš občasný newsletter.