Vypadávání vlasů u mužů a u žen: Co pomůže?

Nadměrné vypadávání vlasů se vyskytuje jak u žen, tak také u mužů. Ženy však zpravidla tento problém řeší aktivněji než pánové, kteří si mnohdy ztrácejících vlasů všimnou až ve chvíli, kdy se jim na hlavě začne vyskytovat pleš. V této chvíli se ptají, proč k tomu došlo? A existuje něco, co by problém vyřešilo?

Jak již bylo zmíněno, vypadávání vlasů netrápí jen ženy, ale také muže. Zatímco někdo bere tento problém za zcela samozřejmý (dokonce ho mnozí přisuzují i stárnutí), jiní vědí, že je to jen symbol toho, že se v těle něco děje. Je proto dobré zbystřit.

vlasy 1

Příčiny vypadávání vlasů

Příčin, respektive důvodů, proč vlasy opouští pokožku hlavy může být nespočetně mnoho. Jak již bylo naznačeno, většinou se jedná o následek nějakého problému, ke kterému v těle v poslední době došlo. K hlavním důvodům patří především:

  • Hormonální nerovnováha
  • Stres
  • Nedostatek vitaminů a minerálů

Zatímco u žen dochází k vypadávání vlasů hlavně po porodu, kdy se tělo potýká se zmiňovanou hormonální nerovnováhou, pánové ztrácí vlasy především z důvodu nedostatku vitaminů a minerálů. U obou pohlaví se na problému podílí i stres, respektive obecně špatný duševní stav či onemocnění štítné žlázy, které se však projevuje i jinými způsoby - nejen ztrátou bujné kštice.

Kosmetika proti vypadávání vlasů

Všimli jste si, že se na podlaze koupelny nachází více vlasů než dříve? Registrovali jste úbytek vlasů na vaší hlavě? Pak je důležité sáhnout po šamponu na vypadávání vlasů (doporučujeme vlasovou kosmetiku značky Alpecin). To je totiž ta vůbec nejlepší první pomoc při zjištění tohoto nemilého problému.

Na malý okamžik se pozastavme u vlasové kosmetiky Alpecin. Proč doporučujeme právě ji? Produkty značky Alpecin efektivně posilují oslabené vlasové kořínky, navíc stimulují růst vlasů u samotného vlasového kořínku. Díky šamponu Alpecin a dalším produktům jsou vlasy pevnější a drží.

V případě, že se situace nebude lepšit, je dobré zamířit za svým dermatologem nebo lékařem, který poradí, jak dál pokračovat či jak zabránit problému, který vás trápí dřív, než budete muset shánět paruku na svou pleš.

2094_alpecin-tuning-shampoo-tonovaci-sampon-na-prvni-sedive-vlasy-32

Prevence vypadávání vlasů

Když máme zodpovězenou otázku “Co na vypadávání vlasů?”, nabízí se další otázka, a sice jak tomuto problému následovně předcházet. Už se nechceme dostat do situace, kdy by se koupelna plnila našimi vlasy, stejně tak nechceme setřepávat vlasy z prstů po každém projetí bujné hřívy.

Odborníci se shodují na tom, že je dobré odstranit, respektive odbourat veškeré stresové faktory ve vašem životě. Jak již bylo zmíněno, stres je jedním z nejčastějších důvodů ztráty vlasů, proto je nutné ho zcela vyhnat ze svého života. Dále je řešitelná i situace, kdy dochází ke ztrátě vlasů z důvodu nedostatku vitaminů a minerálů. Ty lze zase doplnit do těla tak, že upravíme svůj jídelníček a věnujeme trochu času své nové životosprávě.

Bohužel nic nejde udělat v případě, že dochází k vypadávání vlasů z důvodu hormonálních změn (čili kdy je na vině těhotenství, porod nebo kojení). V takové situaci je dobré mít po ruce jen zmiňované vlasové produkty proti vypadávání vlasů, které budou vaším spasitelem.

2130_alpecin-medicinal-forte-intenzivni-tonikum-proti-lupum-a-vypadavani-vlasu-28

Pomáhá i masáž hlavy či další babské rady

Se ztrátou vlasů sice nejefektivněji bojuje zmiňovaná kosmetika, ovšem vyzkoušet to můžete i s babskými radami čili přírodní cestou. Například se doporučuje masáž hlavy, díky které se prokrví veškeré vlasové kořínky. Vedlejšími pozitivními účinky masáže hlavy je také ulevení od bolesti hlavy.

Co taktéž údajně pomáhá, jsou odvary vařené z rozmarýnu. Kromě rozmarýnu pomáhá i odvar z ořechových slupek nebo odvar z kopřivy. Pokud chcete po zamezení problému obnovit růst vlasů, vyplatí se vsadit na sílu odvaru z pelyňku. Ten podle našich babiček růst vlasů podporuje naprosto fantasticky.

Mezi další babské rady používané v boji proti ztrátě vlasů patří i domácí masky vyrobené z vajíček nebo využívání síly nejrůznějších olejů (například kokosového nebo mandlového).