Růže: znáte všechny její blahodárné účinky na pleť?

Růže je odnepaměti symbolem lásky, vášně a krásy. Říká se jí královna květin a její trnité stonky se proplétají celou historií lidstva. O kouzelných účincích růžové vody věděla už královna Kleopatra ve starém Egyptě. Přečtěte si o nich i vy, možná vás překvapí.

ruze 1

Drahá, ale účinná

Výtažek z růží je jednou z nejstarších kosmetických ingrediencí, kterou ale nepohrdne ani moderní žena. Proč? Může za to nejen neodolatelná a dlouhotrvající vůně, která příjemně zrelaxuje smysly, ale i všestranné použití růžové vody a oleje. Použijete ji i v kuchyni (například při pečení křehkých letních koláčů galette), nebo k osvěžení vzduchu v obývacím pokoji.

Damašská růže

Damašská nebo též Damascénská růže je královnou růží. Pochází z Persie, ale dnes ve velkém rozkvétá na plantážích především v Bulharsku, Íránu, Turecku a Maroku. K výrobě 1 kg esenciálního růžového oleje je třeba nasbírat za rozbřesku tři a až pět tun ještě uzavřených poupat. Vedlejším produktem je pak oblíbená růžová voda.

Náš tip: růžový olej z damascénské růže najdete například v Královské péči od Saloosu.

4292_kp-kolaz-ruze

S růží rozkvete každá žena

Skoro by se dalo říct, že kolik má růže okvětních plátků, tolik má i příznivých účinků na pleť a psychiku. S růžovou vodou se odlíčíte, vyživíte pleť, zesvětlíte kruhy pod očima a dodáte pokožce hydrataci. A nejen to.

Pro výjimečné dámy

Ve výtažcích z růží najdete hodně vitamínu E a C, který pomáhá stimulovat kolagen. Revitalizuje, hydratuje, vyhlazuje. V kombinaci s dalšími účinnými složkami napomáhá v boji proti jemným vráskám. A navíc nádherně voní.
Náš tip: Detoxikační růžové pleťové sérum Avant.

7399-1_age-prestige-antioxidising-detoxifying-rose-serum_1

Pro mladé dívky

Kosmetika z růží není určena jen pro zralou pleť, ocení ji i dívky. Je plná vitamínů, antioxidantů a růžový olej se cení pro antibakteriální vlastnosti, které napomáhají redukovat vznik akné.

Pro celou rodinu

  • Růžový olej snižuje zarudnutí pokožky a ochlazuje, takže ji využijte i v létě na kůži spálenou sluníčkem.
  • Na podzim a v zimě napomáhá vhodně zvolený krém z růže chránit pokožku před chladem a vysoušením.
  • Díky protizánětlivým vlastnostem pomáhá také léčit jizvy a drobná poranění (pánové jej mohou použít k ošetření ranek způsobených holením).
  • Harmonizuje psychiku, působí antidepresivně, povzbuzuje sebevědomí. A aroma roll–on od Saloosu se vejde i do té nejmenší kabelky.
  • Chystáte romantický večer pro vás a vaši drahou polovičku? Dobré jídlo, víno, hudba… chybí tomu jen ta správná vůně. Růžový olej funguje také jako afrodiziakum, takže zapalte svíčku a připravte si olej na masáž.
  • Toužíte po tom, mít vlasy plné růží? Růžový olej si zamilují suché vlasy, které hydratuje. Stačí přidat kapku (nebo dvě) na dlaň k oblíbenému šamponu.
  • Tělové oleje dobře snáší i děti a hodí se proto i pro jemnou masáž po koupeli.

Také jste si růže zamilovaly? Napište nám na Facebooku, jestli máte růže raději ve váze, nebo v kosmetice.